Výjezd žákovského parlamentu

17. 10. 2022

Minulý týden proběhl první výjezd žákovského parlamentu.

Již několikátým rokem se na naší škole volí z každé třídy předseda třídy, který se poté stává členem žákovského parlamentu. Žákovský parlament je tedy skupina žáků od třetí do deváté třídy, která se pravidelně setkává 2x měsíčně a řeší otázky týkající se chodu školy ze strany žáků, předkládá návrhy na zlepšení jejich pobytu ve škole, tito žáci jsou prostředníkem mezi vedením školy a jejich spolužáky. Smyslem žákovského parlamentu je rozvoj dovedností a postojů žáků, zvyšování zájmu žáků o dění ve škole a zlepšování klima směrem k otevřenosti a partnerství.

12. – 14. října 2022 se uskutečnil první výjezd členů žákovského parlamentu. Tato stmelovací akce byla pořádána proto, aby se vzájemně poznali jednotliví zástupci tříd i učitelky, které mají žákovský parlament na starost. Věříme, že vzájemná spolupráce všech členů tak bude během školního roku mnohem snazší a povede k viditelným výsledkům.

Během dvou dnů jsme se vzájemně seznámili a dozvěděli jsme se o sobě spoustu informací. Při společných aktivitách a hrách, které byly sportovně i logicky zaměřené, jsme postupně vystřídali různě seskládané týmy a zkusili si tak spolupracovat téměř se všemi spolužáky. Zejména spolupráce velkých dětí s těmi nejmenšími předčila všechna očekávání a byla skvělá.

Podařilo se nám zvolit předsedu a místopředsedu parlamentu, také jsme obsadili spoustu jiných pozic. Při společném brainstormingu jsme začali řešit, co všechno je ve škole potřeba zlepšit a stanovili jsme si cíl, kterého chceme letos jako jednotná skupina dosáhnout.

Pevně doufáme, že v budoucnu se podaří výjezd parlamentu zopakovat.

 

Kalendář akcí

Zápis do MŠ

2. 5. 2024

Hlavní budova

(12:00 - 16:00 hod.) budova nám. Svobody 3/930, přízemí

Prohlídka školy

Prohlídku naší školy ve fotografiích si můžete zobrazit zde.

Ema Destinnová

Ema Destinnová (1878 - 1930) byla světoznámá česká operní pěvkyně a všestranně vzdělaná osobnost.

Poprvé s obrovským úspěchem vystoupila v roce 1898 berlínské Dvorní opeře. Hostovala také v Londýně, Vídni, Praze či Paříži. V Metropolitní opeře v New Yorku zpívala mj. po boku Enrica Carusa. Dnes je v povědomí veřejnosti díky svému vyobrazení na dvoutisícikorunové bankovce.

více o Emě Destinnové