Druhý výjezd žákovského parlamentu

11. 10. 2023

Již několik let na naší škole funguje žákovský parlament. Jeho zástupci měli letos podruhé možnost zúčastnit se výjezdu.

Žákovský parlament je skupina žáků ze 3. - 9. ročníků, kteří byli zvoleni třídou, aby ji reprezentovali a mluvili za ni. Tato různorodá skupina se podílí na realizaci nápadů, které mají za úkol zlepšovat školní klima i prostředí, organizuje tematické dny a prostřednictvím předsedy a místopředsedy komunikuje s vedením školy, případně se zástupci městské části Prahy 6 na městském žákovském parlamentu.

Letos v termínu 9. - 11. 10. již podruhé proběhl výjezd žákovského parlamentu. Tato akce je skvělou příležitostí ke stmelení kolektivu a seznámení jednotlivých členů mezi sebou.

Program výjezdu byl zaměřen zejména na aktivity podporující a vyžadující spolupráci a na hry, při kterých jde nejen o efektivní komunikaci, ale jsou rozvíjeny také „měkké“ dovednosti a postoje žáků. Každý měl v průběhu pobytu možnost vyzkoušet si spolupráci s většinou účastníků a zapojit se do rozmanitých týmů.

Na výjezdu také proběhla volba předsedy a místopředsedy parlamentu. Všichni kandidáti měli možnost představit ostatním sebe i své vize, nakonec odpovídali na mnohdy nelehké otázky. Po anonymním hlasování bylo rozhodnuto, že pro letošní rok nás bude reprezentovat Alexandra Horonyová z 9.B, její zástupkyní byla zvolena Adéla Paříková z 9.D.

Z pozice učitelek, které parlament zaštiťují, hodnotíme akci jako velmi povedenou, a to zejména díky skvělému zapojení a nadšení všech dětí.

 

Michaela Tomanová a Pavla Dočkalová

 

Kalendář akcí

Zápis do MŠ

2. 5. 2024

Hlavní budova

(12:00 - 16:00 hod.) budova nám. Svobody 3/930, přízemí

Prohlídka školy

Prohlídku naší školy ve fotografiích si můžete zobrazit zde.

Ema Destinnová

Ema Destinnová (1878 - 1930) byla světoznámá česká operní pěvkyně a všestranně vzdělaná osobnost.

Poprvé s obrovským úspěchem vystoupila v roce 1898 berlínské Dvorní opeře. Hostovala také v Londýně, Vídni, Praze či Paříži. V Metropolitní opeře v New Yorku zpívala mj. po boku Enrica Carusa. Dnes je v povědomí veřejnosti díky svému vyobrazení na dvoutisícikorunové bankovce.

více o Emě Destinnové